Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Lidverenigingen Fedactio werken mee aan EUROPALIA festival

Share it:
Dit jaar zet EUROPALIA Turkije, kruispunt tussen de culturen van Azië en Europa, in de kijker. Lidverenigingen van Fedactio, zoals Beltud en TOVAP organiseren diverse culturele evenementen in Brussel en dragen bij aan het festival met internationale allure.

Van 6 oktober 2015 tot 31 januari 2016 worden alle aspecten van het fascinerende en veelzijdige land Turkije in België en omringende regio’s in de kijker gezet door EUROPALIA en andere culturele partners. Beltud en TOVAP, beide lid van Fedactie, zullen ook hun bijdrage leveren.

“Turkish Tea Night” en “Turkish Coffee Night”Beltud, Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap, organiseert twee verschillende culturele avonden de “Turkish Tea Night” en de “Turkish Coffee Night”. Op beide avonden, is het doel om de cultuur uit Turkije te presenteren en te ontdekken in een live ambiance. Tijdens de culturele avonden zal er ook live Turkse muziek, Turkse koffie/thee en delicatessen aanwezig zijn.Tentoonstelling e/im-migratieBeltud is van 11 tot 29 januari gastheer van de tentoonstelling e/im-migratie van de vzw Arts Emulsions. De hedendaagse tentoonstelling beschrijft met een dertigtal panelen de culturele band tussen Turkije en Belgie, en zijn gemaakt door 18 Belgische kunstenaars. De vernissage zal worden gehouden op 8 januari om 19u. De tentoonstelling is te bezichten op het adres Paleizenstraat 27 in Brussel."Turkse Feest"Op 15 november organiseert de Belgisch-Turkse Ouderenvereniging een "Turkse Dag". Op deze dag wordt een uitgebreid ontbijtbuffet op Turkse wijze geserveerd, zodat de gasten de rijkdom van de Turkse keuken kunnen beproeven. Ook zal er een Ebru workshop (de kunst van het traditionele Turkse gemarmerd papier) gegeven worden door Mevr. Müge Gülsoy. Het publiek krijgt de mogelijkheid om een kunstwerk op papier/textiel te maken en mee naar huis te nemen.EUROPALIAEUROPALIA is een toonaangevend internationaal festival dat om de twee jaar zijn aandacht vestigt op een land en zijn cultureel erfgoed. Van oktober tot februari plaatst dit festival alle denkbare kunstvormen in de kijker: muziek, beeldende kunst, film, theater, dans, literatuur, architectuur, design, mode, gastronomie...
Share it:

ACTIVITEITEN

Beltud

Brussel

Kunst en Cultuur

Ledenactiviteiten

Sociale cohesie

TOVAP

Post A Comment: