Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Wat doet de politie diefstalpreventie eigenlijk?

Share it:
Zo begon de heer Henri Claes, voorzitter van de lokale politie van Antwerpen, te vertellen dat ze mensen adviseren over de beveiliging tegen diefstal. 
Je moet en mag ze geen kans geven!
Op een goedkope en een zeer effectieve manier zou je dit kunnen vermijden. Zoals: geef je huis steeds een bewoonde indruk, laat geen deuren en ramen open wanneer je weg bent, plaats geen kostbare spullen in het oog van voorbijgangers, laat geen ladders in de tuin rondslingeren, etc.
Er kan altijd bij de technopreventieve adviseurs van de politie terecht, die je gratis en vrijblijvend advies geven over hoe je je woning beter kan beveiligen.
Wanneer je tijdelijk afwezig bent; op reis moet of bijvoorbeeld moet worden opgenomen in het ziekenhuis, kan je ook beroep doen op de lokale politie die tijdens uw afwezigheid toezicht houdt in de omgeving van uw woning. Ze komen dan 3 keer in de week langs om te kijken. Dit moet u wel eerst aanvragen bij de politie.

U kunt de auto- en de fietsdieven moeilijker maken door uw autoruiten en uw fiets te graveren. Op deze manier kan een gestolen auto/fiets sneller worden herkend en kan dus sneller worden terugbezorgd. Voor een dief verlaagt dit ook zeer sterk de waarde van de auto, hij moet immers alle ruiten van de auto laten vervangen.

De pickpockets zijn razendsnel en vingervlug. Wees daarom steeds alert op je handtas, portefeuille en andere waardevolle voorwerpen. 
De gemeenschapswachter houden hierop ook steeds toezicht, op de wekelijkse markt, op evenementen en plaatsen waar veel volk aanwezig is. 
Hou daarom je handtas altijd gesloten, beperk de hoeveelheid cash. Je portefeuille zit veiliger in de binnenzak van een mantel dan in de achterzak van een broek.
3% van de daders zijn professioneel, 7% semi-professioneel en de overige 90% zijn mensen die in geldnood hebben of gewoonweg uit verveling stelen.


Mensen die op de hoogste verdieping of gelijkvloers wonen van een appartement hebben een grotere kans voor inbraak dan de verdiepingen ertussen.
De heer Claes gaf aan dat er ongeveer 3000 diefstallen per jaar zijn in regio Antwerpen waarvan 90% gebeurt via een onveilige slot van de huisdeur.
 
De deelnemers zijn inhoudelijk goed geïnformeerd over de diefstalpreventie, immers veiligheid gaat voor alles!

Share it:

ACTIVITEITEN

Antwerpen

Leden Activiteiten

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: