Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Braziliaans vecht-dans: 'Capoeira'

Share it:
Het programma begon met een voorstelling van Inspiration. Deze werd vervolgd door de uit wanhoop groeiende en later ontwikkelde dans: Capoeira
Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans(dança-luta). Zij heeft haar wortels in soortgelijke spellen of riten meegenomen door de Afrikaanse bevolking in de tijd van de slavernij in Brazilië. Twee mensen spelen het capoeiraspel in een door mensen gevormde cirkel, waarvan het hart een rij muzikanten is.


Enkele professionele dansers hebben ons een fascinerende voorstelling gehouden door hun acrobatische bewegingen en muziek die ze zelf voorbrachten.
De aanwezigen hebben eveneens kunnen genieten van een korttijdige Samba dans. Als laatst werd er traditionele Braziliaanse lekkernijen voorgeschoteld. 
Het eten bestond uit Feijão (bruine bonen), Baziliaanse rijst met knoflook  en diverse salade's.
Brazilianen eten veel bonen vanwege de proteinen die erin zitten en omdat arme mensen niet allemaal vlees op tafel kunnen veroorloven. De bonen kom je in diverse variaties tegen: feijão branco (witte bonen), feijão preto (zwarte bonen), feijão verde (groene bonen). De brazilianen weten de bonen altijd weer zeer smakelijk op te dienen! 

De aanwezigen eindigden hun avond met een lekker gevulde buik. Wij danken alvast Inspiration voor deze waardevolle en kleurrijke avond.
Share it:

ACTIVITEITEN

Antwerpen

Leden Activiteiten

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: