Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Minister Magnette: 'Voor de ontwikkeling van Charleroi hebben wij noodaan ondernemende Turken'

Share it:
Federaal minister Paul Magnette, bezocht in het kader van de Actieve Burgerschapsontmoetingen onze vestiging in Charleroi. De kandidaat-burgemeester van Charleroi maakte kennis met de vertegenwoordigers van onze lidverenigingen en stelde zijn projecten voor Charleroi voor.

Onze regionale vestiging in Charleroi was dit keer de gastheer van een ontmoeting in het kader van het project ‘Actief Burgerschap’. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober stelde kandidaat-burgemeester en federaal minister Paul Magnette (PS) zijn visie op de toekomst van Charleroi voor. Huidig burgemeester Eric Massin, federaal volksvertegenwoordiger Anthony Dufrane (9de plaats), kandidaat Mahmut Dogru (12de plaats) en Waals volksvertegenwoordiger Serdar Kılıç waren ook van de partij.

Magnette zette zijn toekomstvisie voor Charleroi uiteen en verklaarde dat - indien hij burgemeester wordt tijdens de komende legislatuur – hij nood zal hebben aan ondernemende Turken voor de verdere ontwikkeling van Charleroi. Hij is van mening dat de Belgen van Turkse origine goed georganiseerd zijn en succes bereiken op vele domeinen zowel op sociaal-cultureel vlak als op het gebied van sport en ondernemerschap. Indien hij verkozen wordt als burgemeester – en daardoor zijn ministerszetel moet opgeven - wil Magnette zich inzetten voor de werkloosheid. “Charleroi kampt met een aantal problemen. Het grootste probleem is de werkloosheid. In de jaren ’70 en ’80 had de stad af te rekenen met een grote crisis. Ondertussen werden nieuwe fabrieken geopend maar dit is niet voldoende”, aldus Magnette.

“Wij zijn trots dat wij de eerste volksvertegenwoordiger van Turkse afkomst geleverd hebben aan het Waals Parlement”

De minister zei trots te zijn op het feit dat de PS de eerste volksvertegenwoordiger van Turkse afkomst geleverd heeft aan het Waals Parlement, waarmee hij verwijst naar volksvertegenwoordiger Serdar Kılıç. Ten slotte had de kandidaat-burgemeester het over de aankoop van voetbalclub ROCCM door ondernemers van Turkse origine. Als grote ROCCM-fan hoopt hij dat ROCCM snel kan zegevieren zoals in de oude gloriedagen.

Huidig burgemeester Eric Massin en goede vriend van Paul Magnette is blij met de partijbeslissing om Paul Magnette als lijsttrekker aan te duiden. Massin verklaarde dat vlucht naar andere steden het grootste probleem van de stad is: “In de regio ontstaat een kloof tussen de klassen en wanneer families de regio verlaten zal dit aanleiding geven tot grote problemen.”.
Share it:

ACTIVITEITEN

Fedactio Activiteiten

Henegouwen

Sociale cohesie

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: